Transport en bezorging

Verzending per koerier

De verzending van omvangrijke producten gebeurt door een koerier. Als dit niet anders is overeengekomen, vindt de levering plaats aan de rand van het trottoir, zoals de vervoerders meestal doen. De koerier neemt per e-mail of telefoon contact op met de klant om een ​​leverdatum in te stellen. Het afvoeren van verpakkingen en pallets is de verantwoordelijkheid van de klant.

U kunt contact opnemen met onze klantenservice voor al uw bezorgopties.
Verzendkosten zijn gratis voor aankopen boven € 300 en € 10 voor aankopen onder € 300.

Levertijd

De levertijd van de artikelen varieert van 2 tot 5 werkdagen. Als u meerdere artikelen met verschillende levertijden bestelt, verzenden we de totale bestelling alleen als alle producten gereed zijn voor levering, zolang de levertijd redelijk is. Anders worden de artikelen die al beschikbaar zijn eerst op onze kosten verzonden.

We maken onderscheid tussen twee indicaties:

“Op voorraad”

Item is beschikbaar en kan binnen 48 uur worden verzonden. De levering van kleine goederen in Frankrijk vindt plaats tussen 1 en 5 werkdagen, de speciale goederen per koerier tussen 3 en 6 werkdagen.

Transportschade en claims

Uw bestelling is zorgvuldig door ons verpakt en de onberispelijke staat is vóór verzending gecontroleerd. Desalniettemin, en in sommige gevallen, kan schade optreden tijdens transport. Daarom vragen wij u om onmiddellijk bij levering zorgvuldig te controleren of de inhoud van de levering compleet is en vrij van eventuele schade.

Wat te doen bij transportschade?

Als er ondanks alle zorgvuldigheid tijdens het transport schade optreedt, raden we u aan om de goederen niet te accepteren of om reserveringen te maken bij het ondertekenen van de leveringsbon.

Zodat we u snel een onberispelijk vervangend artikel kunnen sturen, meld het verlies zo snel mogelijk schriftelijk, indien mogelijk binnen 4 dagen, bij de bezorger en onze klantenservice. We hebben de mogelijkheid om de bestuurder binnen 4 dagen schadevergoeding te vragen. Werk daarom alstublieft mee.

Wat als u de goederen ondanks onze aanbevelingen accepteert en dat deze beschadigd zijn?

Stuur ons in dit geval een e-mail met digitale foto’s van de schade, met vermelding van het factuurnummer, zodat we een schadeverklaring bij onze verzekeraar kunnen indienen. Tegelijkertijd organiseren we met u de retourzending van de goederen en zorgen we ervoor dat u snel een vervanging kunt ontvangen.

De hierboven vermelde informatie beperkt op geen enkele manier uw garantierechten, maar vertegenwoordigt alleen een verzoek tot samenwerking in geval van schade.

mobiel kopen, computerwinkel, computer, toestel, huishoudelijke apparaten, elektronisch, notitieboekje, gegevensverwerking, smartphone, smartphone, computerproducten, mobiel, uitrusting, computer kopen, wandelschoenen toe

mobiel kopen, uitrusting, computer kopen, wandelschoenen toe

mobiel kopen, computerwinkel, computer, toestel, elektronisch, notitieboekje, gegevensverwerking, computerproducten

mobiel kopen